Kafkasya’da ard arda bomba ihbarları

14 Mayıs’ta Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti başkenti Çerkesk’de 2 bomba ihbarı yapıldı.

Panorama AVM ve 5 numaralı lise’de yapılan ihbarlar sonucu 2 yer de tahliye edildi. İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada şüpheli maddelerin patlayıcı olmadığını aktardı.

Görgü tanıklarından Fatima Salpagarova, “Saat 17:00’de AVM tahliye edilirken herhangi bir panik yoktu, çevredekiler Afet ve Acil Durum Başkanlığının tatbikat yaptığını sanıyordu.” dedi.

Straj haber servisi de okul, kreş ve AVM’lerin olduğu beş ayrı yerden ihbar alındığını bildirdi. Tüm ihbarların asılsız olduğu ortaya çıktı.

 

14 Mayıs günü Kabardey Balkar Cumhuriyeti başkenti Nalçik’te de bomba ihbarları alındı. Güvenlik güçleri bomba ihbarları sonrasında ihbar yapılan binaları inceledi fakat tehlikeli madde bulamadı.

Nalçik’teki üç okul da ihbarlar sonrası tahliye edildi. İhbarlar okulda paniğe sebep oldu.

Kabardey Balkar İçişleri Bakanlığı ihbarların asılsız olduğunu bildirdi.

 

Kuzey Osetya da aynı asılsız ihbarlar vardı. İhbarlar nedeniyle toplam 9 alışveriş merkezi tahliye edildi. Tahliye sırasında panik dolu anlar yaşandı.

Kuzey Osetya İçişleri bakanlığı, tüm binaların kontrol edildini ancak hiçbir belirtiye rastlanmadığını açıkladı.

Mohaçkale, Grozni, Volgograd ve Stavropol bölgesinde de bomba ihbarları yapıldı. Bölgelerdeki havaalanlarında, alışveriş merkezlerinde, tren ve otobüs istasyonlarında tahliyeler yapıldı. Bu ihbarların da asılsız olduğu anlaşıldı.

Polis asılsız ihbar verenleri araştırıyor.

ND/VA