Güney Osetya Cumhurbaşkanı Anatoli Bibilov, sene değerlendirme toplantısında vatandaşların ilgisini çeken bir cümle söyledi. Fransa kralı XIV. Louis’ye (1638-1715) ait “Devlet benim” sözüne benzer “Devlet biziz” ifadesini kullandı.
Fransız milletvekilleri “devletin çıkarlarıyla çelişen” politikasını değiştirmesi için krala bir talepte bulunduklarında XIV. Louis onlara “Devlet benim” sözüyle cevap vermişti. Güney Osetya’daki yeni sözün ise Oset milletvekilleriyle bir bağlantısı bulunmuyor.
Anatoli Bibilov, genel anlamda devletin onlarla ilgilendiği gibi vatandaşların da vatanla ilgilenmeleri yönünde çağrıda bulundu. Maddi durumu yetersiz kişilere ücretsiz daire verilmesi ile birçok kişi daire sahibi olmasına rağmen ikinci daireye sahip olmak için girişimler olduğundan bahseden Bibilov, “Devletin ve toplumun sorunlarının farklı olduğuna inanmaya devam edersek ve devlet toplumun sorunlarını çözerken, halk da ülkeye katkıda bulunmuyorsa o zaman gelişmede fazla ilerleyemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Açıklamalarına devam eden Bibilov, “Örneğin, devlet memurlarına verdiğimiz tavsiyelerde önemli bir tarihsel bina olduğu tescillenmiş İrıston otelinin yıkılmaması ya da merkezdeki hastanenin uzak bölgeye taşınmaması gibi konuları gösterebiliriz. Fakat bizleri dinleyen olmadı, hatta duyulacağımız umudunu bile yitirdik. Şimdi bir de bazalt taşı üretiminin doğaya zararını engelleme ve çöp depolama sahasının inşa edilmesi konularında detaylı inceleme yapmak istediğimizi söyleyince, yanıt olarak devlet memurlarımızdan tepki alıyoruz ve atmak istediğimiz adımlar engellenmeye çalışılıyor. Fakat biz nihilist değiliz. Ekonomik yönde alternatiflerimizi herkese sunuyoruz. Odaklandığımız konu sadece bazalt üretimi değil, ekolojik olarak temiz tarıma ve eko-turizme yatırım yapmak niyetindeyiz.” dedi.
Konuyla ilgili Bibilov, “Bazalt üretimini destekleyenler, gıda sektöründe ve turizmde çok daha fazla fayda sağlayacaklardır. Ayrıca ülkemizde sadece bir çöp sahası değil, atık geri dönüşüm fabrikasının inşa edilmesi söz konusu. Bu sektördeki teknolojiler çok ileriye gitti. Bu konu, küresel bir sorun ve bunu çözme girişimimize dünya da anlayış gösterecek ve destekleyecektir. Bugünlerde buna gerçekten ihtiyacımız var. Nihilizme yönelmiyoruz, devletimizi daha iyi görmek istiyoruz! Devlet biziz!” diyerek cümlelerini tamamladı.