Anadilin şampiyonu bir Oset öğretmen

Moskova/Ajans Kafkas – Rusya Federasyonu çapında ilk kez düzenlenen anadil yarışmasında birinciliği Kuzey Osetyalı bir öğretmen aldı.

Moskova’da yapılan I. Rusya Anadil Yarışması’nda finale kalan 30 yarışmacının galibi, Kuzey Osetya’nın Kirov bölgesindeki Elhotov köyünde bulunan 2. Okul’un Osetçe öğretmeni Bella Dzarasova oldu.

Rusya Federasyonu Eğitim Bakanlığı, Rusya Diaspora Birliği ve Federal Eğitim Geliştirme Kurumu’nun ortaklaşa tertiplediği yarışmanın en önemli ödülü sayılan ‘Gümüş Kalem’i alan Dzarasova duygularını şöyle dile getirdi:

“Böyle prestijli bir yarışmanın birincisi olduğum için mutluyum. Tüm Rusya genelinde başarılarımın önemsenmiş olması, bana daha çok çalışma sorumluluğu yükledi. Ana dil benim için, tüm dünyayı kendisi aracılığıyla gördüm prizma. Anadilin sesleri, insanı doğuştan itibaren çevreleyen harika sesler. Gençlik öncesinde ne olacağım konusuna karar verirken yaşlı olan Osetçe öğretmenim etkili olmuştu. O, gönlümde 33 yıldır yanan filolog sevgisinin alevini yaktı.”

Aynı zamanda ‘Kahraman Anne’ onursal unvanının da sahibi olan Dzarasova, "Geriye dönüp hayatıma baktığımda, yaptığım görev seçiminin doğru olduğunu söyleyebilirim. Okulda çalışarak kocamla aynı zamanda beş çocuk büyüttük, onları okuttuk. 33 yılda hayatta çok şey oldu. Şimdi artık, ne kadar doğrular, ne kadar yanlışlar vardı saymak zor. Tüm gücümü ve becerimi Osetçenin zenginliğin arttırma, temizliğini korumaya verdim” diye konuştu RE/ÖZ/FT