Adıgey ve Krasnodar Eyaleti Müftülüğü heyetinin Abhazya ziyareti

Adıgey ve Krasnodar Müftüsü Kardan Askerbiy başkanlığındaki heyet, daha önce temeli atılan iki kardeş cumhuriyetin ve iki kardeş halkın işbirliği anlaşması çerçevesinde 14-15 Mart 2019 tarihlerinde Abhazya’yı ziyaret etti.
İki kardeş müftülüğün işbirliği ve kardeşlik anlaşması dahilinde. İlk adım olarak Sohum merkez mescidinin mevcut halinin cemaate yetmeyen durumda kalmasından kaynaklı.  Mescidin genişletilmesi ve eğitim odalarının dahil edileceği şekilde tadilatının yapılmasına ilk katkı olarak. Adıgey camilerinde  01 Mart 2019 cuma namazında toplanan 1 600 000 rublelik ilk yardım miktarı. Adıgey ve Krasnodar Eyaleti Müftüsü Karden Askerbiy tarafından. Abhazya Müftüsü Dzıba Timur’a teslim edildi.
Devlet başkanlığı düzeyinde karşılanan heyet Cumhurbaşkanı Raul Hacımba tarafından kabul edildi ve ağırlandı.
Program sadece müftülükler düzeyinde kalmayarak, Devlet üst düzey yetkilileri, Abhazya kilisesi temsilcileri, Abhazya’da yaşayan Adıge temsilcileri, Abhazya’ya dönüp yerleşmiş diaspora temsilcileri ile görüşmelerin yapıldığı ve ilk Cumhurbaşkanı rahmetli Vladislav Ardzınba’nın ve şehitlerin kabir ziyareti ve edilen dua ile gelecekteki işbirliği ve kardeşliği pekiştirme yönünden umut verici ve temel teşkil eden zengin bir buluşma oldu.
Bütün bu çalışmaların ve buluşmanın mimarı olan sayın Kazanoko Teuvej (Eduard)’e, bu hizmetlerinden ve koordinatörlüğünden dolayı Abhaz ve Adıge halkları adına şükranlarımızı ve takdirlerimizi iletiyoruz.
Kaynak: apsnypress