Samsun Çerkesleri Bir İlke İmza Atıyor

Samsun Çerkesleri dernekleşme faaliyetlerinin 50. Yılını dolu dolu geçiriyor. 2016 yılı içinde birbirinden güzel faaliyetlere imza atan Samsun Çerkesleri tüm dernekleri bir araya getirerek ”Samsun Çerkesleri Platformunu” oluşturdu ve platform eliyle insani yardım komisyonu ,21 Mayıs komisyonu gibi alt komisyonlar başarılı çalışmalara hep beraber imza atarken Samsun Devlet Opera ve balesiyle yapılacak Nart Ateşi gecesi de böylece diasporada bir ilk oldu .

14429167_10154207695448141_2134483361_n
NART ATEŞİ ,Bir Kafkasya Masalı adlı 80 dk.’lık sahne gösterisi T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde 1 Ekim Cumartesi/20:00 ve 3 Ekim Pazartesi 20:00’da iki gün sahne alacaktır.
Bu geceyle perdelerini açacak olan Devlet Opera ve Balesi için de bu bir başlangıç olacak ve diğer illerde, yurt dışında turne hazırlıkları şimdiden başlamış durumda.
Sıradışı binicilik becerileri olan ‘Atlarla Dans Show uzmanı’ Janbi CEYLAN’nın da sahnede şov yapacağı güzel geceyi kız kardeşi Ayşe Ceylan yazıp yönetirken Berk Özbek ona anlatıcı olarak destek oluyor.Dekoru Filiz Dinç Kostümleri Gülnur Çağlayan’a ait gecede sahnede Samsun Çerkes Derneği müzik grubu Ceguago ile Mahalli Çerkes Dansçılar yer alacak.Bunun yanın sıra David Khozashvili ,Zeynep Bengier ve Fatih Baştuğ’un çalıştırıcılığında Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Kafkas Halk Dansları Topluluğu da sahne alacak .
Sansunda yaşayan koleksiyoner ve ressamların sergisi de aynı gece Opera binasında olacak.
Kaynak: Samsun Çerkes Derneği