1500 İnguşetyalı hacca gidecek

Magas/Ajans Kafkas – İnguşetya Diyanet İşleri bu yıl hac görevini yerine getirmek üzere 1500 İnguşetyalı’nın kutsal toprakları ziyaret edeceğini açıkladı.

 

9 Ağustos’ta İnguşetya Başbakanı Musa Çiliyev ile görüşen, Hac Komitesi Başkanı Musa Meyriyev, müftülüğün hacca gidecek adaylara vize verilme işini kontrol ettiğini bildirdi. Bu yıl İnguşetya’dan hac yolculuğuna çıkacak 1500 kişinin 1000’i havayolu, 500’ü de karayolunu kullanacak.

 

Musa Çiliyev, özellikle Suudi Arabistan’a direkt uçuş organizasyonuna önem verilmesi gerektiğini, İstanbul üzerinden uçuşlar veya Irak ve Ürdün üzerinden otobüslerle geçişçin hacı adayları için zorluklar oluşturduğunu söyledi.

 

Hacca gitmek isteyenlerin belgeleri müftülük tarafından 1 Temmuz’dan itibaren kabul edilmeye başlandı. Magas havaalanından Cidde ve Medine’ye direk uçuşlar organize edilecek. Başbakan Çiliyev ve hac komitesi başkanının görüşmesinde, hac zamanında Magas havaalanına uluslararası statü verilmesi konusu da görüşüldü. Bunun için hükümet ve Başkan Yunusbek Yevkurov adına, Rusya Başbakanı Vladimir Putin’e mektup yazılacak. 24 Temmuzda Magas havaalanını ziyaret eden Yevkurov, İnguş hacı adaylarının kendi havaalanlarını kullanabilmesi gerektiğini söylemişti.

 

Bu yıl Rusya Federasyonu’ndan toplam 20,5 bin kişi hac yolculuğuna çıkacak. KU/ÖZ/YA