Bakü’de İlahiyat Fakültesi’ne Donanım Desteği

Azerbaycan’da ilahiyat eğitimi veren tek Devlet Üniversitesi olan Bakü Devlet Üniversitesi’nin (BDÜ) İlahiyat Fakültesine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA’nın Azerbaycan’da gerçekleştirdiği eğitim sektörüne destek faaliyetleri kapsamında, 1992 yılında Türkiye Diyanet Vakfı ve Bakü Devlet Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile kurulan İlahiyat Fakültesine donanım desteği verildi.

TİKA tarafından yürütülen proje çerçevesinde, BDÜ İlahiyat Fakültesinin derslik ve kütüphane mobilyaları yenilendi, eğitimlerde kullanmak üzere bilgisayar ve yazıcılar temin edilerek sınıflarda bilgisayar destekli eğitimler verilmesi amacıyla projeksiyon cihazları kuruldu. Ayrıca konferans salonu ses sistemi yenilendi.

Beş yıl süre ile eğitim veren Fakülte ilahiyatçı, İslam bilimcisi ve Arapça öğretmeni uzmanlığı alanında eğitimler veriyor. 25 öğretim görevlisinden oluşan eğitimci kadrosuyla 214 öğrenciye hizmet veren fakülte Azerbaycan’ın saygın eğitim kurumları içerisinde yer alıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından kurulan ve İlahiyat alanında nitelikli insan yetiştirmeyi amaçlayan söz konusu fakülte, Azerbaycan hükümeti tarafından da destekleniyor.

Kaynak: TİKA