Kafkasya’ya dair ‘Dağlar Ülkesi’

Nalçik/Ajans Kafkas – Kabardey-Balkar Cumhuriyeti’nin başkenti Nalçik’te ‘Dağlar Ülkesi’ adıyla yeni bir dergi çıktı.

İlk sayısında ülkenin başarıları, tanınmış insanları ve tabiatı hakkında yazıların yer aldığı derginin yayın yönetmeni Elena Kajarova amaçlarını "Tüm Rusya’da yaşayanlara Kabardey-Balkar’ın güzelliğini, burada yaşayan misafirperver, emekçi ve yetenekli insanları, çok milletli halkın geleneklerini anlatmayı istiyoruz. Bunun dışında derginin sayfalarında diğer Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerini anlatma imkanımız olacak" diye aktardı.

İlk sayıda Devlet Başkanı Arsen Kanokov, ressam Ruslan Tsirimov, Kabardey-Balkar’da çalışmalar yapan Moskovalı fotoğrafçı Vladimir Kopılov, ünlü spiker Nalçikli Sergey Polyanski, Kabardey-Balkarlı balerin ve film yıldızı Lüdmila Çerina da tanıtılan simalar arasında yer alıyor. Dergi şimdilik pilot bölge olarak seçilen Kabardey-Balkar, Kuzey Osetya, Stavropol Kray, Moskova ve St. Petersburg’ta dağıtılacak.

Dergiyle ilgili görüşmeleri sorulan Kanokov, Dağlar ülkesi ismini çok beğendiğini, derginin Rusyalı okuyucuların Kafkasya’nın gerek coğrafya gerek insanları açısından mükemmel olduğunu öğrenmelerine yardımcı olacağını kaydetti. SKNWS/ÖZ/FT