Bilimsel dergiler Sohum’da sergilendi

Sohum/Ajans Kafkas – Abhazya Rusya’da yayımlanan bilimsel dergiler fuarına ev sahipliği yapıyor.Dün başkent Sohum’da ‘Rus bilimsel periyodik yayınlar sergisi’ açıldı.

Abhazya Bilim Akademisi, Milli Kütüphane ve Moskova’da bulunan ‘İnformnauka’ şirketinin girişimiyle 11 Kasım’da açılan sergi 14 Kasım’a kadar açık kalacak. Sergide matematik, fizik, kimya, sibernetik, jeoloji, coğrafya, mekanik, astronomi ve biyoloji, felsefe, sosyoloji, tarih, filoloji, dil bilimi, tarım ekonomisi, tıp ve daha başka alanlarda 300 kadar dergi yer alıyor.
Fuara getirilen dergilerden birkaçı şöyle: ‘Nauka’, ‘Meditsina-Zdorovye’, ‘Folium’, ‘Dinastiya’, ‘Bionika’, ‘Şkolnaya Pressa’, ‘Pervoye Sentyabrya’, ‘Yuridiçeskaya Periodika’, ‘Perspektiva’, ‘Edipress-Konliga’. Dergiler fuarın sonunda Abhazya Milli Kütüphanesi’ne hediye edilecek.

Abhazya Bilim Akademisi Müdürü Şota Aristava, sergi hakkında şu bilgileri verdi:

“Sergi bilim çevrelerini temsil edenlere yeni bilim ve teknolojileri sunmak, bilim-teknik sürecinin elden geldiğince hızlandırılması için şartları oluşturmak ve bilimsel araştırma faaliyetlerinin etkisinin arttırılmasında önemli bir rol oynamasına yönelik. Tanınmış bilim adamları tarafından hazırlanan dergiler Rusya biliminin başarıları hakkındaki son bilgileri içeriyor ve farklı taraf ve yöndeki araştırmacılarca talep ediliyor. Rusya Bilimler Akademisi Rusya Bilimsel ve Teknolojik Haberler kurumunun yayınladığı özet dergide tüm dünyadan bilim alanında ulaşılan başarılar yer alıyor. Rusya Bilimler Akademisi sosyal bilimler hakkında bilimsel haberler kurumunun yayınları da ilginç." KU/ÖZ/FT