Tiyatro festivalinde ödüller Kumuk ve Lakların

Mahaçkale/Ajans Kafkas – Yerli sanat topluluklarının oyunlarını sahnelendiği Dağıstan Tiyatro Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

Dağıstan Tiyatro Etkinlikleri Birliği ve Dağıstan Kültür Bakanlığı’nın 19-27 Kasım tarihlerinde organize ettiği festivalde en iyi oyun dalında Kumuk müzikal drama tiyatrosu Salavatov ünlü ‘Man ofLa Mancha ’ müzikaliyle birinci seçildi. Dağıstan ve Rusya’nın tiyatro eleştirmenlerinden oluşan festival jürisi, en iyi erkek oyunculuk ödülünü Lak müzikal drama tiyatrosu Kapiyev’den Aslan Magomedov’a verdi. En iyi kadın oyunculuk ödülünü Salavatov ekibinden Sabiyat Salimova aldı. En iyi rejisörlük çalışması dalında jüri ödüle layık kimse bulamadı.

Dağıstan Tiyatro Etkinlikleri Birliği Başkanı Aygum Aygumov, iki yılda bir düzenlenen festivalin amacının Dağıstan tiyatro sanatının tanıtımını yapmak ve tiyatro kültürünü geliştirmek olduğunu söyledi. Kumuk müzikal-drama tiyatrosu, festivalin birincisi olarak Nisan 2009’da yapılacak Kuzey Kafkasya Milli Tiyatroları Festivali’nde Dağıstan’ı temsil edecek. KU/ÖZ/FT