‘Orman Çocuk’ Abhazya konuşuyor

Sohum – Abhazya’da çocuklar arasında anadili teşvik için Disney’in çok sevilen çizgi filmi ‘Jungle Book’ Abhazca seslendirildi.

Türkiye’de ‘Orman Çocuk’ ismiyle gösterime giren filmin Mowgli ve Baloo karakterleri, ilk filmin çevrildiği 1967’den beri çocuklar dünyasında önemli bir yere sahip. Rudyard Kipling’in Jungle Book adlı klasik öyküsünden yola çıkılarak hazırlanan film Disney’in başyapıtları arasında.

Abhazya ‘Jungle Book’ dün başkent Sohum’da Rus Drama Tiyatrosu’nda özel bir gösterimle izleyiciyle buluştu. Abhazca Gelişim Vakfı’nın öncülüğünde yapılan dublaj çalışmaları altı ay sürdü. Vakfın başkanı Gunda Kvitsiniya amacı "Bu çizgi filmin tercümesi hiç şüphe yok ki çocuklara Abhazca öğretiminde destek olacak. Bundan sonra bu film Abhazca çizgi film" sözleriyle dile getirdi. Dublajın yönetmenliğini Vyaçeslav Ablotiya, müzik editörlüğünü Cambul Jordaniya, ses yönetmenliğini Revaz Narmaniya, montajını İua Sakaniya yaptı.
Mowgli’yi Anna Ablotiya, Baloo’yu Leonid Hişba, diğer karakterleri de Vyaçeslav Ablotiya, Roman Sabua, Sırbey Sanguliya, Marina Aristava, Cambul Jordaniya, Rauls Kove ve Adgur Ceniya seslendirdi. ÖZ/FT