Kafkasyalı ressamlar eserleriyle Moskova’da

Moskova/Ajans Kafkas – Çerkes asıllı uluslararası tanınmış ressam Muhadin Kişev kişisel serisiyle, Kafkasyalı ressamlar portre çalışmalarıyla iki ayrı sergide Moskova’da sanatseverlerin karşısına çıktı.

Birçok ülkede sergiler açmış olan Kişev, eserlerini bu kez Rusya’nın başkentinde Vincent Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu.

‘Kabardey-Balkar Halk Ressamı’, Rusya Sanat Akademisi yedek üyesi, Avrupa Sanat Akademisi üyesi gibi unvanlara sahip olan Kişev’in sergisinin açılışına tanınmış ressamlar, sanatçılar, akademisyenler, siyasiler ve hemşehrileri katıldı.

Mozart’ın parçaları eşliğinde yapılan açılışta galeri müdürü Natalya Slavareviç, Kişev’in eserlerinde müzik ve alışılmamış bir ahenk ve zarafet olduğu övgüsünü yaptı. 1 Aralık’a kadar açık kalacak sergi kapsamında 28 Kasım’da özel bir gece düzenlenecek. Kişev’in tabloları 13-17 Aralık’ta da uluslararası fuar Art Manej’de sergilenecek.

Bu sergiye paralel olarak Feniks galerisinde de Kafkasyalı ressamların ‘Dünyanın Tanınmış Kadınları Çerkes Kıyafetleriyle’ adlı portre serisinden oluşan ‘Kafkasya Zirvesi’ sergisi açıldı. CT/ÖZ/FT